31 maj

Ja det här ör nog bland dom varmaste morsdag jag har varigt med om, synd bara att man ska til både farmor och mormor så man inte hinner att sola!
Idag vaknade jag och älskling vid 11 tiden efter en kväll som vi tillbringade med Kim & therese som var väldigt trevligt!
Men moppe turen hem och dit var väldigt jobbig eftersom att min man tutade pt alla bilar och att han tutade genom byn vid halv 12 på natten.. När vi hade stigigt upp så gav jag och lisa mammas pressent som var desilitermått och en kaffe burk och hon blev då mycket glad och det var juh roligt! Annars har dagen bestått av mycket mat och fika,värme,trötthet och kärlek.
Det blev även så att jag körde hela familjen in till stan och det gick mycket bra men jonas tycker att jag kör för sakta men det får han leva med, inga motorstopp idag är nöjd.

Vid halv 10 kommer min bästa kompis till stan och då ska vi köpa oss en glass sen gå ner till älven och äta lite glass för det är juh ändå fortfarande varmtvarmtvarmt.Jonas ska också köpa en glass


Imorgon blir det att fara till skolan och vi hoppas att det blir en kort dag för oss båda! När man kommer hem ska jag och mamma till tippen och sen blir det att städa så kanske inte så kul kväll imorgon men man har juh hela sommaren på sig att ha roligt! är det någon som ska på stadsfesten när thomas ledin är där ?
Pussochkram från räser Ems och slapp janeZ

30 maj


kan man klaga? jo min syster kan, hon jar gjort det hela dagen typ för att det är så varmt men ändå ligger hon i solen. Då kan jag nästa tycka att man får skylla sig själv.
Det har varigt en lugn dag i solen, men har även hunne till stan och köpt en fontän till mamma på morsdag ( en dag tidigt vivet) sen lev det ersmark och köpte blommor. Måste säga att blommor är väldigt vackert och särklint när det är så många. Igårkväll skulle jag och julia fara till dräng för att hälsa på folk men vad trodde vi själva det fanns inget folk hemma så det bleva att se fotboll i ostvik sen lite blogg tittande hos mej.
Snart hoppas jag på att jonas kommer hit men det kan juh ta sin lilla tid tyvär. aja men det blir nog nåon rå me he.

Sv till anonym: ja du får gärna vara med, men måste juh få veta vem du är så jag kan säga när det är!






28 maj

jag är oftast på bra humör och försöker se saker från den ljusa sidan, men tyvär måste jag säga att idag har inte vare någon höjdare. Att planera en aktivitet med någon som inte ens är där eller inte gjort så mycket är inte alls nå roligt! Men jag hoppas morgondagen blir bra det ser juh att att bli mycket sol.
Annars har dagen varigt mycket chill blev juh sovmorgon somsagt och efter att vi har gjort bf en svenskalektion sen fick jag veta betyget på mate lektionen och det blir G, tack gud säger jag bara.

Igårkväll såg jag och jonas fråga olle som vi alltid gör, och det blev tal om sexbloggar. Jag måste faktiskt säga att jag tycker det är starkt av folk att våga utala sig om sex och att dom gör det öppet, vågar man skriva någonting som är vettigt om som mycket folk känner att dom vill diskutera tycker jag det är helt klart super häftigt. Själv vet jag väl inte om jag skulle vilja prata öppet som sex oxh sådant förutom med tjej kompisar men det är vad jag tycker.

kvällen blev så att jag for till min kompis jullan och vi körde lite joga och säga vad man vill men det är faktiskt jobbigt synd bara att jag är för stel för att göra det mesta, men får ta och träna lite på det kanske jag klarar av det nästa gång. Ja iaf så fikade vi världens största kvälls fika i mitt liv, en massa gott och är sjukt mätt. Smakade även jogurt som jag aldrig ätigt för att jag inte tål det, vet inte om jag tyckte det var sågott men det var en snygg kille som raggade på jullan när vi köpte den i onsdags.
sv till min Elin Ringvall- ja jag tycker portfarande att det är så himla pinsamt det med skåpet. men det är juh bra att andra får ha roligt åt oss min vän. Saknar dej en massa hoppas det blir roligt i sommar (L)
Imorgonkväll blir det nog att dra till byske med johanna och förhoppningsvis träffa lite folk här och var, ha en trevlig kvällPZ.

27 maj

Idag så vaknade jag hos johanna det var riktigt skönt att skola från svenskan för att få lite sovmorgon! När jag kom till skolan var det dags för mat och då var det juh då sallad med korvbollar. Nja det var kanske ingen höjdare med råa kalla korvbullar men aja det funkade väl. Sen ut i SPÖREGNET för att ha en genomgång av våran dag som vi ska ha på fredag, jadu ingen kommentar hoppas det går vägen.. Dataprovet idag gick faktiskt ganska så bra och på tal om det måste jag bara skriva att jag fick G på både matte nationella och på engelska provet bara några poäng ifrån vg på båda proven skit stålt!
Dagens middag blev max med jonas och adam vilket var väldigt gott, sen så cyklade jag och älskling på statoil för att köpa oss ev twister Mummmmmmss vad gott med glass.

Förra sommaren, gott med glass och lite ljusare hår.


PZ nu blir det snart greys (L)

26 maj

Idag är det den 26 maj och jag har kvar 90 kronor på kortet och den 30 får jag mer så det känns ganska så bra, nu har jag bestämt mig för att det blir inga kläder för domhär pengarna jag får utan bara en klippning och sen går pengarna till stadsfesten,piteå,ted och en massa glass. Men skamligt nog måste jag visa dagens inköp, men det är födelsedags pengar som jag har köpt mig en BH för. Inte alls den billgaste 500 kr men dom håller länge och det är som verkligen världa.

Efter skolan så gick jag och julia på stan hon köpte en tunika till examen och jag då min bh och en hudkräm, vid 1 var jag på skolan igen för att hjälpa cissi med lite skolarbete. Sen gick hon och jag på stan och det var mycket trevligt jag gillar cissi mycket. Vid 4 så for jag hem med julia och hennes mamma efter en handligts tur på kvantum, komm just till ostvik före bussen så lite gav det juh iaf! En durch när jag komm hem för att gnugga bort min brun utan sol för det blev inte så bra, så nu är nästan allt borta.
Ikväll blir det att sova hos min bästa kompis, för jonas ska spela cs och han ville inte vara med mej och pontus hade inte råd med johanna så det blir vi ikväll. Ska skolka från svenskan imorgon så jag får sovmorgon till kl 11 både imorgon och på torsdag känns inte helt fel!.'
Nu ska jag sätta mig i bilen och övningsköra med mor till stan önska mig lycka till.

25 maj


Dagen börjar med att man möts av ett skåp som är UPPOCHNER, ja det var roligt tills man öppnade det och alla böcker bara ramlade ut!
Annars har det varigt en lugn dag, Elias fick ta bort sin tandställning idag ojjojj vad avundsjuk jag är på han. Men iaf så bestämde han och jag att våran station skulle vara bowling med kubb pinnar. Hoppas barnen gillar det, vi ska nämligen ha 64 ungar på en skojdag på fredag man får verkligen hoppas att det går bra!
Senare på dagen så hade vi gympa och vädret var inte det minsta dåligt och vi körde en lite roligare variant av brännboll med en frispi och typ en amerikansboll! Men jag tror nog att vårat lag förlorade stort. Efter det så hade vi lunch och ja det tog sin tid att byta om [ nämner inga namn om vem som var så seg ledtråd:jess ] Sen så gick vi till matan där det faktiskt idag igen var god mat. Sen på svenskan fick vi då veta att han inte skulle vara på skolan nästa vecka så vi har typ inga lektioner övur huvudtaget domhär sista veckorna.
Ikväll blir det att röra på sig med julia sen plugga lite och kanske smörja in sig i brun utan sol om jag vågar! om jag gör det hoppas bara att det inte blir för mycket.
På torsdag ska jag klippa mig och vill klippa någon sommrig frisyr kanske ganska kort vad tror ni om det ?

Om jag vågade klippa någonting sånthär skulle jag göra det, men är lite för feg.
PZ

Tipsa mig ?


Fick låna denhär ansiksmasken av julia, om den funkar bra ska jag gå och köpa mig en egen. Är väldigt dålig på att hålla igång med hudprodukter slutar oftast efter någon dag om det inte funkar men nu ska jag skärpa mig. Om några dagar så kommer mitt utlåtande om det!. Har du som läsare något bra förslag på hudprodukter eller några bra vanor ?.


24 maj

Ja nu får jag ta och berätta om min "äventyrliga" helg.
Trosdag: Var juh då meningen att jag skulle sälja hamburgare, johanna anton och johan var påväg att cykla hit och allt. men när jag kommer till bya huset får jag världens migrän anfall. Blir liggande från kl 11 til kl 5 på kvällen och spydde 4 gånger av kraftig huvudvärk. Så den dagen var inte alls så lyckad, blev en tidig kväll och en massa glass.
Fredag: Var juh då meingen att vi skulle till norsjö, men käne mej inte alls bra sen torsdagen migrän så det blev så att jag stannade hemma. Senare på dagen komm selina till mig och vi gjorde hamburgare och satt ute i solen hela dagen. Vid 4 komm min syster hem med ett par jeansleggins åt mej och blev något glad när dom passade. Vid kl 9 komm älskling hit från stan och jag åkte med dom till ålund, när vi väl var i byske höll vi på att bli påkörda för att stefan glömde att blinka. Har faktiskt insett hur rädd jag är för döden och att jag altid är rädd för att jag ska dö!. Men kvällen blev en mysig och slapp kväll, vi sov i lekstugan och det var lite trångt men mycket mys att vakna på morgonen av att få en mysig kram när det smattrar på taket av regn och man är såå kär.
Lördag: jadu i korthet så var vi i bagarstugan med hans mamma och hjälpte till sen så var vi med adam albin david gustav och vi körde moppe med lådbilar efteråt. Den som albin körde gick av på mitten hahah såg roligt ut men kan inte ha vare så skönt. Sen var det juh en alldelss underbar kväll igår med solnedgång och surägg.
Idag: ja vi vaknade vi 11 tiden sen blev det frukost och lite polimajs sen komm mamma och hämtade mig vid kl 1. Jag körde bil hela vägen hem genom fäll tillochmed. Fick bara motorstopp en gång och det tycker jag var väldigt bra för att vara mig, Så nu är jag riktigt stålt över mig själv. Ikväll blir det att skriva uppsats och kanske följa mamma någon stans och till middag blir det hamburgare på grillen med pommes!.


Ett riktigt tattarlass måste jag säga!
PZ

23 maj

 förlåt för dålig uppdatering kommer inlägg om helgen senare :) är hos älskling och har kul med folk ha en bra kväll i solen pusspuss

Regn till sol


När vi hade lagat mat tänt massa ljus och allt på altanen så blev det helt plötsligt sol. Så den mysiga stämmningen försvann helt, men inte klaga på sol. Och nu när det då blev sol så passade jag på att ta en kvällspromenad med stavar, riktigt skönt tills den förstördes till 1000 men det får jag leva med. Så nu har jag nya skavsår igen och snart blir det tv soffan med grays och massa tårar som vanligt gissar ja på, haha lika pinsamt varenda gång att jag alltid gråter så.
Vem vill inte vara älskad, vem vill inte älska, vem vill lära sig att hata någon man har älskat?

20 maj

Dagens inlägg får bli ett kort!
Började dagen med nationella och det kändes faktiskt ganska bra men man ska inte vara för säker för jag får säkert IG.
Innan jag tog 3 bussen hem träffade jag min lovisa och vi pratade tills bussen gick, och inte nog med det så träffade jag albin,bäver & patrik på bussen så det blev en lyckad eftermiddag!.
Till middag ska vi äta grillat om de går grilla när det regnar? men vi har juh lite fusk med gasol grill med ett lock över!
Ja för alla som vill veta så har jag vare vid james bond klippan förra julen, fan vad jag saknar thailand alltså.
Men man får nöjja sig med dom regniga sommrarna här i sverige. Nu ska jag se tv och sen kanske julia om hon vill vara med mig:) hade PZ

19 maj.

Nu är jag verkligen i behov av pengar, eller ja snarare sagt vill jag ha pengar men de är juh kvar till den 30.
Dagen har varigt mycket lugn och Emil har bara busat med mej under matten så de blev inte så mycket pluggat till den sista delen av nationella som vi har imorgon.. Hoppas det går bra våran lärare sa idag att de var ganska många som hade fått ig på provet, hoppas jag inte är en av dom. Senare på dagen hade vi Engelska prov och jag är riktigt nöjd över hur bra det gick, jag som inte ens brukar kunna engelska men jag kanske har gått från förskole nivå till högstadiet iaf!
dagens kläder blev dethär linnet som jag beställt, sen ett par svarta jeans med lockigt hår.
Jag hade verkligen taggat på att ha en fin sommar tunika idag men nejnej inte ens de minsta sol på himmlen idag.
Sist men absolut inte minst så hade vi konditions täst idag och jag gjorde bip testet, jag var inte bra men jag kalrade 2 nivåer med sen sisst. Så att vara ute och gå visar att de funkar men jag är lite för lat för att börja springa!
Sångsång jag bara älskar det, var på musikskolan kl 4 var lite hes så fick bli halleluja som jag sjöng oc det gick riktigt bra. Älskar låten och min musikpedagog erica är underbar.
Blev så att jag åkte med mamma hem från stan och vi svänge inn i kåge för att handla, blev juh inte så att jag fick den nyttigaste korgen, fast de avslöjar juh bara hur "bra" jag äter. Ikväll blir det att fara till stan och sova med älskling för vi kommer inte ses föränn på söndag.
Onsdag: nationella,hjälpa mamma, träffa lovisa
Torsdag: GRATTIS JESSICA GUMMAN 17ÅR!
sälja hamburgare vid byahuse. Komm förbi och köp?
Fredag: PEPPPPEEP, blir norsjö med brudar
Lördag: bortbjudna men funderar på att chilla hemma, kanske selina?
Söndag: älskliiing! (L)
Nej nu ska jag kolla lite bloggar sen blir det kanske övningsköra till bussen, hoppas det blir och hoppas det går bra vi hörs hade.

18 maj


Var går gränsen för hur mycket smör man ska ha till två mackor ?
Ja nu när jag har lagt in denhär bilden måste jag juh säga att de är inte ovanligt att jessica har sådär mycket smör på sina mackor. Tror verkligen inte att det kan vara bra men hon påpekar även att hon har drage ner på smöret.
Desutom har balders mat blivigt mycket godare så ett stort pluss till skolmaten!.

Nu när jag läser igenom min blogg ser jag att jag nästan alltid skriver om väret. Förlåt men jag måste göra det idag igen. På rasterna blev det att vi satt ute i det varma sköna, nästan hela klassen var där och det känns skit skönt att vi har det så bra i klassen eftersom att jag hade de i 3 år innan så känns det som en självklarhet att man pratar och är trevliga med alla.
Igårkväll så såg jag och jonas någon knasig film mins inte ens vad det heter så dålig tyckte jag den var, vi skulle först på bio men det fanns ingenting vi ville se så det blev hemma kväll. Och nu ska jag berätta vad jag ville komma fram till och det var att när jag och julia skulle gå tillbacka med filmen trodde jag att min busskort var borta, fick paniken och ringde jonas så han skulle leta men vi hittade det inte. Men pinsamt nog var det i skåpet, ska inte alls påstå att jag är bäst i världen på att leta, så om någon ska på skatt jakt någon gång ta inte med mej. Kvällen har vare så att jag var med julia och vi pluggade.. eller ja kanske lite iaf sen så är jag nu hemma och funderar hur jag ska klara matteprovet på onsdag.
Hade nämligen nationella idag första delen och fyfarao vad dåligt det gick men så får det gå.
Nu har jag bestämt mig för att nästa inköp blir en ny BH och jeansleggins bilder kanske kommer senare om de blir så att jag köper dom, men vilken storlek på byorna ?


Ser någon likheterna ?
Nu ska jag gå och vara med min söta mamma, ha en bra kväll pusspuss.

17 maj

Tack älskling för 2 och ett halvt år, du är det bästa för mig.

Sent sommar fika med familjen igår, nu känns det verkligen inte längre kvar.

Ja gårkvällen blev en lung kväll framför tv och jag hade många favoriter. moldova, malta, danmark, finland, norge, tyskland och romänien. Men bäst tyckte jag nog var maltas låt, hon hade så stark röst. Men överlag så var dethär året bland dom bästa på mycket länge
.


Idag har jag städat mitt rum och solat litegrann. ränsade min garderob och det var behövligt eftersom att nu har jag bestämt mig för att köpa lite sommar kläder typ en klänning!. Kom nyss hem från stan, har vare och hämtat pappa hos farmor och farfar. Sen så körde jag hem från kåge och det gick riktigt bra men de är lite läskigt att köra 110 när man är vad att köra typ 45 med moppen. Men man ska inte klaga nu när jag äntligen har fått börja köra. Först var min pappa osäker om jag skulle få köra med våran na bild så han hade tänkt köpa mig en egen bil som vi skulle köra med!. Men han ångrade sig. Snart kommer Jonas hit och då ska vi äta här och spela lite kubb, sen blir det buss till stan där vi kanske ska på bio eller så myser vi bara i lägenheten.
Ha en bra söndag allihopa för de ska jag ha!.

16 maj

nu känns det som om sommaren är påväg, undra hur många dagar det kan vara kvar tills det är sommarlov jag har inte en aning men inte länge tror jag!

Igår kväll blev precis som jag trodde, ändrade planer. Det blev så att jag tog min syster på moppen och kärde till norris för att både jag och hon skulle sova där. Jag och johanna sket i att fara till byske så ist var vi med Anton och Mikael. Senare på kvällen så gick vi till Lina och var där ett tag med hennes polare. Vid kl 11 var de dags för grillning med en massa goda korvar och en party soda, kvällen slutade vid kl 12 men det blev sängen vid 1.


Idag vaknade vi kl 11 men steg inte upp före kl 12 då anton och mikael kom och kollade på när vi fikade våra coola mackor, pauli har köpt en ny brödrost som gör susuki märken på brödet!.
Sen så drog dom och då gick jag och johanna ut i solen och satt där i en timme. Åsa hade sagt att vi skulle komma och äta mjukaka hos henne så då gick vi till bagarstugan och där blev vi i några timmar. Nu är jag hemma efter en väldigt dryg moppetur. Det känn att gå så segt nu när man har börjat köra lite bil. Ikväll vet jag inte vad som händer, blir väl att se melodifestivalen och kanskäe hämta älskling om jag får bestämma.. men de blir nog inte så för jag får inte de ofta.

Ha en bra lördag i det fina vädret puss puss.

15 maj

igår var jag för trött för att blogga och för kär för att slita mig från min älskling!.
Men gårdagen var inte så kul för de blev att jobba på mani och bära rör osv i några timmar.

Idag därimot hade jag sovmorgon till kvart i 11, julia komme till jonas lägenhet kl 9 typ och du fikade vi ( förlåt älskling för all disk ) sen så gick vi till skolan för att vara med cissi, hon var på väldigt bra humör och hon lär vara på bättre humör ikväll gissar jag på! Eftermiddagen blev det frilufsdag som fritids tvåorna hade gjort för oss var riktigt roligt men ganske så jobbigt och man blev lite illa mående men vårat lag komm iaf två! :)
Efter allt detdär så blev de så att jag mötte upp Lovisa min kära och vi gick på lilla marie och fikade, jag en bulle och hon någon kladdig kaka, Var riktigt trevligt att ses och är mycket glad att vi gör det!. Sen blev det en lite sväng på stan och sen bussen hem. Jag tror att min garderob är väldigt glad på mej och mina pengar för att har gått på stan flera gånger utan att köpa någonting! men ojjojj vill ha en massa men vi får se fick juh ihop lite pengar för att jag jobbade igår så kasnke ett par jeans för det!
Dagens längtan:
Dagens känsla:
Dagens bästa:
Kvällens pingla:

Ikväll har jag och johanna många planer men vi får se vilka som blir av men vi har först tänkt att dra till byske vara med folk efter det så ska vi ta våra systar till norris där jag och johanna ska kanske vara med anton och mikael! men en sak är säkert johanna är min ikväll.
Degens fråga: vad händer ikväll ?
PZ

13 maj



Jadu tänk om man hade haft en såndär pimpad moppe ?
Hahah ja nu ser jag och älskling på vänner och ojjojj ross får en katt på nacken stackarn.
Om det inte vore så att grays är det bästa serien kommer nog inte vänner långt efter.
Idag har vi inte gjort så mycket förutom att cissi gjorde bort sig igen!
Kikki skulle gå igenom en sak och alla var helt tysta just när hon skulle börja prata ser man cissi sitta och gunga på skolen och låta uhuhuhuh. så alla börjar asgarva tillochmed kikki så det var lite pinsamt och roligt!
Jag är väldigt förvånad över att skolmaten har börjat bli ovanligt god, men de är lite konstigt att ha potatis till tacopaj? men annars är det riktigt bra.
Blev en promenad ikväll med älskling runt om här i stan kanske inte så jobbigt men skönt att komma ut och han cyklade faktiskt riktigt coolt.


Imorgon har man sovmorgon till kl 11 så det blir att se sex on the city, fråga olle grays och girl of the playboy mangen och ja en massa för man får juh ändå sova ett tag! Vad är de bästa program som går på onsdagar tycker du ?
Nu ska jag återgå till att se vänner ha en bra kväll!

12 maj




Ja idag så har jag vare ute och kört bil med mor, det gick ganska så bra och är grymt taggad på att köpa mig en bil!
Men kanske inte en Amazon utan den låten påminner bara om norsjö! Det blir att dra dit nästa fredag då jessica ska ha en tjejkväll och de ska bli nice med grillning!. Blev även en promenad idag nu kanska jag ska låta mina fötter vila efter 3 dagarn gående, men alltid lika skönt att röra på sig.
dagen har annars vare mycket lugn och jag hann klart uppguften så den är inne så bara hoppas att den var nog bra!. Hade även engelska läxa på verb och det funkade riktigt bra fast jag inte är så bra på det!.

Träffade även ludvig,linkan,ida och robert på bussen och de var mycket trevligt var juh ett tag sedan. Insåg att jag verkligen måste ta mej tid att vara med folk och inte bara sitta hemma eller vara med min älskade, men de kommer efter ett tag det med!
Och om vi nu ska prata om julia idag så har jag inga personliga kommentarer och inte någonting klokt att säga!.
Imorgon blir det att fara till älskling efter skolan som jag längtar såå till, men vet inte riktigt vad jag ska ha med mig för någon mat men kanske nudlar..

Kursprov på måndag..



Grönt gräs och sommar bild av jullan!

Ens humor är inte bättre än ens utseende!

Ett personligt medelande till någon som läer min blogg 16 gånger per dag så vill jag bara säga, jag hinner inte uppdatera så fort men alltid lika kul att någon läser!.
PZ nu ska jag oacka och städa simma lungt.

11 maj

Nu äntligen har jag skrivigt uppgiften klart, skulle gärna vilja ha en ung mamma som läste det och sa vad dom tyckte om det. Så om de finns någon som vill läsa det är de bara att fråga!
Blev en skön promenad med julia ikväll igen vädret är helt underbart så ta er tid och ränsa hjärnan och ta en promenad.
Skoldagen har varigt helt värdelös var inte nödvändigt att fara dit idag,
bf: Blev klar efter 20 med de jag skulle skriva på skolan.
Hål 1h
Gympa:
När vi alla har bytt om och väntat 10 min kommer en lärare och vet inte var våran vikarie är så det blev ingen gympa så bara att byta om igen.
Hål & lunch 2h
Svenska:
betyg snack i 20 min sen fick vi sluta ( har g+ )
Sluta kvart över 1 buss hem 3.

De var min skoldag villket var väldigt onödigt! Men efter skolan passade jag på att gå på HM och köpa en tröja jag och emma ville ha, sen imorgon ska hon ta med sig stentvättade leggins jag kanske ska köpa av hon om jag kan ha dom!
På bussen träffade jag min kära bäver som helt klart var dagens bästa händelse efter att ha pratat med jonas såklart. Jag och bäver pratade om allt möjligt och komm på att de bara är ett år kvar sen är vi 18 år och att de var 4 år sen vi lärde känna varandra. De är skrämmande vad tiden går och hur bra man känner vissa fast man inte tror det. Hoppas vi alla nior gör någonting någon gång det skulle inte vara helt fel och väcka några minnen!

Nu kommer några bilder från idag sen hade jag tänkt lägga in lite av min diskution kommentera om ni har någonting att säga om den både bra och dåligt!
 

Nu har jag tänkt jämföra unga mammors situation i Sverige och i Afrika. När det gäller barn i Afrika så får dom inte vara de alltså barn, utan dom förväntas kunna ta han om en familj redan vid 14 års ålder trotts att alla är barn tills dom är 18 år. När du är kring 14 år i Sverige är du fortfarande ett barn du har just börjat få ta dina egna beslut och föräldrarna har fortfarande vårdnaden för dig. Hur kan de då vara så att om du bor i Afrika och inte ens har mat för dagen och du inte har fått en chans att gå i skola, du har inte ens fått välja själv vem du ska ha ditt barn med eller dela din fritid. Samtidigt som vi här i Sverige har bra med mat inga problem med att få mat för dagen du får den kunskap du är berättigad  till och med ett mål per dag. Utöver det så får du studiebidrag, underhålls stöd och du kan även välja att göra abort eller adoptera bort ditt barn. De jag vill säga med det är att hur kan man som 14 år i ett land där du inte ens får rent vatten du kan inte känna dig trygg och man kanske inte ens har kommit in i puberteten kräva av någon att man ska kunna bilda familj och försörja den själv? När man själv inte känner sig trygg tror jag att det måste vara väldigt svårt att förmedla en känsla av trygghet till ett barn. Ens utveckling måste ta ett stort sten från att vara ett barn till att bli vuxen, de jag menar är att du får aldrig vara någonting mitt i mellan, inte vara med och bestämma regler eller vara en del i samhället och påverka din fritid. Utan du ska från att vara barn och bara kan hjälpa till i jordbruket till att bli en vuxen som ska kunna bilda normer och värderingar för någon som inte alls är så mycket yngre än du. När någon ung i Sverige får barn blir det oftast en chock och man ger den personen så mycket stöd som går att få trotts att man oftast har det ganska bra ställt. Jag vet att det finns dom som har det svårt med ekonomin i Sverige med men det jag menar är hur det kan vara så olika fast vi har bättre möjligheter att lyckas med livet, vi får ett barn som ung men kan vi ändå få ett bra arbetsliv. Samtidigt som det går barn som inte klarar av att ta hand om 4 barn kanske vid 16 års ålder men inte får dom några bidrag? Jag tycker att vi i Sverige ska tolerera unga föräldrar mer en vad vi gör och möta dom med en öppen famn och inte döma dom för att en ung tjej har någonting som dom själva har gått omkring med i magen? Sverige är ett bra samhälle att vara en ung mamma, med bidrag och mycket stöd från förskola och fosterfamiljer med ibland är vi för gnälliga när vi tycker att vi inte får de bidrag vi förtjänar. Lägg då en tanke på andra unga föräldrar i någon annan del av världen som inte har fått den barndom, mat,

kärlek, frihet, kunskap ,rättvisa och ett hem dom förtjänat.


11 maj

http://norran.se/nyheter/utrikes/article285527.ece
Sjukt äckligt, tänk dej själv om man skulle få en kondom i barnboxen?..

Kommer ett längre inlägg senare ska skriva klart bf om unga föräldrar och tack för tippset!

Bilder

Nu blir det lite bilder som jag och min syster har tage! 
Snart kommer julia med och då blir det en skön promenad någon som vill hänga på ?






och en god middag!
Hoppas alla får en bra kväll för de ska jag ha, puss

10

I used to laugh it off
I
used to look the other way
I
used to save them troubles for another day
I kept my fingers crossed
I used to never take the blame
I'd pull a sunshine story in a pouring rain
The more I had to change I'd just stay the same

Igårkväll var det en bakig kväll , anneli gjorde 3 smörgåstårtor och jag gjorde två vanliga tårtor! Dom blev riktigt fina kanske goda med, jag vet faktiskt inte dom skulle äta dom idag på konfrimations fikat. Senare på kvällen tog jag och jonas och en promenad ner till älven där vi satt i en timme och pratade om smått och gott och det var verkligen behövligt att lätta på mitt Hjärta. Har insett en sak att efter 2 och ett halv år är man mer än tillsammans man är mer än bästa kompisar man vet mer om varnadra än någon annan gör, Därför hoppas jag verkligen att ni som inte har någon ni känner så för att ni hittar kärleken någon gång!

Sen idag så vaknade vi halv 9 för att göra oss klara för att senare fara på konfan, det var väldigt drygt att sitta där i några timmar men det funkar väl gustav gör de juh inte allt för ofta! Sen så tog jag och mamma natt varden och hur i hela friden kan man kalla dedär lilla papperet för BRÖD ? Ja sen så for älskling hem till sig och jag hem till mig och de känns så tomt att vara utan varnadra men jag får helt enkelt klara mig kanske ska fråga om jag får sova med han istan ikväll (L)
Nu blir det att sätta sig vid tvn och sappa litegrann skriver nog ett inlägg senare pusspuss.!



9 maj

Nu sitter jag hemma hos älskling medans hela familjen westerlund är på konfrimation. Själv har jag migrän och lite ont i magen men man ska inte klaga!. Försöker fundera på vad jag ska göra men de finns inte så mycket att göra här i ålund. ser iren huss men det är inte så bra har sett dom filmnerna allt för ofta.
Det blir så att jag stannar i ålund ikväll tills imorgon då jag far på konfrimationen och ska se gustav i en fin vit klänning!.

[v]


Bara man ger någonting en andra chans och bara man tror på varandra så löser det sig!
Nu ska jag gå och välja lite kläder till imorgon och hoppas alla får en bra helg puss

7 maj

Har just insett att livet är aldeles för kort för att tveka aldeless för långt för att vänta!


Idag har jag äte sommarens första mjukglass med julia, blev en stor voffla med tuttu frutti och typ efter 3 tuggan var jag så mätt att jag typ inte orkade äta nå mer.. Annars har dagen varigt väldigt stressig vi har ett bf arbete som ska vara klart på typ 5 lektioner och jag har valt att skriva om unga föräldrar och det är väldigt intressant! Om någon und förälder läser det här så skriv gärna och berätta någonting ni tycker jag ska ta med!.  Sen så har våran snälla mattelärare fixat så vi kan sluta kl 1 på fredagar och det är juh inte helt fel!. Idag har jag faktiskt inte köpt någonting ja en glass och två hjärtklubbor till min älskling. Men igår blev det en tunika på gina och två trosor och en tunika i förrgår från lindex! så nu måste jag sluta köpa saker på ett tag! Längtar tills jag börjar jobba då blir det stålar!
Ibland är det skönt att lätta på hjärtat och låta allt få bara rinn ur en, tack för att du lyssnade!

6 maj

Både ett snabt slut och en snabb början på någonting långt och kärleksfullt.
Idag har de hänt så mycket så blir bara en bra låt .


We belong together!

5 maj

Alla som har en blogg skriver någon gång att dom vill ha mer kommentarer, men själv är jag då glad att de finns mycket folk som läser den! Så fortsätt läsa ni som gör det blir en liten smula lyckligare då!.

Idag har det varigt en dryg dag, jag har dagar då all bara känns onödigt och jag lägger på en fasad som bara fejk skrattar.
Idag var det precis en sån dag, idag var en dag då jag lika gärna hade stannat hemma och sovigt några timmar extra sen träffat min kära. Påtal om min käraste så var vi till kaplan idag på gympan, blev juh inte precis den längsta promenaden men jag fick juh en puss när jag kom framm!

Dagens bästa: Promenad med mamma nu på kvällen!
Dagens sämsta: Skavsår och tandläkaren
Dagens person: Mamma
Dagens händelse: Sjunga på musik skolan, sen älskling
Dagens bild:

Nu ska jag packa kläder till imorgon. äntligen ska jag sova hos älskling!. Ha en bra kväll och natt,

4 maj

Morgonen var kanske inte den bästa, blev inte så länge sovet inatt. Hoppas det slutar snart
Idag har jullan vare sjuk.. ojjojj så tomt var ett tag sen hon var borta nu hoppas du kryar på dej!
Dagen har vare väldigt slapp och inte de minsta ansträngning, på gympan hade vi massa olika aktiviteter en med rullstols basket och en när man var "blind" och skulle gå en bada.




Blev en liten runda på stan sen med cissi och jesicca, hittade trosor jag ville ha men när jag skulle betala var det bara så jag var tvungen att visa lägg och jag har juh inget.. så blev inga trosor MEN en mobil påfyllning så bara att smsa!
Komm just hem från mormor och kan inte säga annat än nu är jag fet av godis och fika, men även en fjäll räven jacka rikare. tack mormor (L) Nu ska jag packa gympa kläder och lite annat ha en bra kväll och simma lugnt.
PZ

3 maj

Grattis morfar på 73 års dagen!


Ja idag har man inte hunne så mycket mer än att vakna sitta ute ett litet tag sen blev det kalas hos mormor och morfar.
Åh herre gud vad man äter när man är där. massa tårta och massa goda kaker, Blir att fara dit i veckan och hämta en jeans jacka där som jag ska låna, känns onödigt att köpa en ny när det finns!
Ikväll blir det att städa lite och ja bara slappa för jonas ska skriva en uppsats så kan inte vara där..
Kanske ted gärdestan den 27 juli.

Igår kan man juh inte klaga på vädret precis, kl 12 for jag till jullan där solade vi typ till kl två och åt glass med blåbär som var riktigt gott, men jag tror jag äter glass lite för ofta nu så ska skärpa mig. Sen efter det blev jag sugen på att vara med johanna så jag ringde hit henne och vi år surströmming, sen blev det så att vi for till frost och köpte en till glass. Påväg till pontus så körde vi förbi bäckan robert och lunka och var där ett tag, inte precis igår man såg dom!
Sen blev det ett slapp kväll med johanna och pontus vi såg robinson och jag tycker nog ingen är så värdig att vinna men de är alltis lika kul att se på!. 


                                           Johanna vann med bara lite..



1 maj

Har faktisk inte lurat någon idag, känns inte lika roligt som första April.
 
Bilder från igårkväll:



Kvällen började med middag hos jonas med hans familj! sen så for vi ner till majbrasan där vid kl8 vi hann bli arga på varndra och sen glada! Vid halv 9 tiden kom johanna pontus pontus akvelina emma elin mario kim och terese till majbrasan vi var där ett tag sen drog vi till kälfors. Kvällen blev så att vi körde jag har aldrig och den som gick och kissade först förlorade och straffet var att stå i jordkällaren i 5 minuter. Emma och Elina gav upp först och dom gjorde straffet men dom kom skrikandes upp för dom hade visst hört en råtta!.. Sen vid 12 for jag och jonas hem och la oss var helt slut i huvudet.

Idag var nog första sommardagen, åh herregud villet skönt väder. Dagen har varigt väldigt slapp med solning,moppe med gurra, jonas kusin och mummsiga langos till middag. Ska jag vara ärlig har jag äte 5 glassar idag.. inte bra alls om man ska tänka på magen nu innan sommaren men äh vem bryr sig. Nu är jag hemma och har inte så mycket för mej men de är nog lika bra, har vare med älskling hela veckan så kanske ska ta ett litet uppehåll från varandra!
Känns så konstigt med långhälg jag har då lördag ikväll. men man har juh en helt extra dag kvar !
Nu ska jag ut och köra lite till moppe tror jag ha en skön kväll pusspuss



RSS 2.0